Çocukların, akıllı cihazlar ve bilgisayarla tanışmaları kaçınılmaz bir sondur. Burada dikkat edilmesi gereken bu cihazlarla geçirdikleri süreler ve hangi amaçla kullandıklarıdır. Robotik Kodlama sayesinde çocukların bu cihazlarla geçirdikleri süreler, olumsuz etkiler ortadan kaldırılarak onların gelişimlerine olumlu olabilecek bir hale dönüştürebilir.
Çocuklar, okul öncesi dönemi itibarıyla kodlama eğitimi almaya uygundurlar. Oyuncaklar ve mobil oyunlar sayesinde kodlamayla tanışan çocuklar, ortalama 10 yaşından sonra yazılım dili kullanarak kodlama yapma konusunda yeterliliğe ulaşırlar. Özel olarak tasarlanan ve geliştirilen oyuncaklar ve oyunlar, basit komutlar verilerek kodlamanın öğrenilmesini sağlar. Belli bir hedefe ulaşmak için gerekli olan adımları bulmalarını ve bunları adım adım işletmeleri, kodlamanın temelinde yatan bir olgudur. Bu oyuncaklar ve oyunlar da bu amacı yerine getirmek için bu şekilde tasarlanmışlardır.
Maya Akademi olarak erken yaşta verdiğimiz kodlama eğitimi ile çocuklar; zihinsel gelişim, problem çözme becerisi, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim gösterirler.
Kodlama atölyemizde hem bireysel eğitim için hem de sınıf etkinliğine uygun olarak tasarlanmış kodlama robotlarımız bulunuyor. Robotik kodlama ile tanışan çocuklar makinelerin nasıl işlediğini öğreniyor. Zihinsel olarak bu yönde gelişmeleri, onların kodlama konusunda ileri yaşlarda daha başarılı olmalarını sağlıyor.
STEM Eğitimi
STEM, Science, Technology, Engineering ve Math’in (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kısaltılması olan bir kelimedir. Bu sistem sayesinde, öğrencilere Fen Bilimleri, Matematik gibi dersleri ezber sisteminden çıkartıp, bilgilerin gerçek yaşamda uygulanabilirliği ve problem çözme tekniklerini/metodlarının geliştirilmesi, merak, araştırma ve yaratıcılık özelliklerinin öne çıkartılmasını hedeflenir.
Çocuklarımıza erken STEM çalışmaları sayesinde ileride orjinal ve faydalı projeler yaratmaları için zemin hazırlıyoruz. Çalışmalar esnasında çocuklarımız düşünmeyi öğreniyor, yaratıcılıkları gelişiyor, bambaşka fikirler ortaya çıkıyor. Grup çalışmalarıyla çocuklarımız birlikte çalışmanın önemini kavrıyorlar. Evet, tam manasıyla çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz.
Matematik Eğitimi
Okul öncesi dönemdeki çocuklar meraklı, araştırıcı, hayal güçleri kuvvetli ve sorgulayıcıdırlar. Çocukların bu yöndeki gelişimlerini desteklemek amacıyla, onların araştırabilecekleri, meraklarını giderebilecekleri, neden sonuç ilişkisini görebilecekleri, çeşitli fikirler öne sürerek tahminlerde bulunabilecekleri fırsatlar vermeli ve bu yönde eğitim ortamları hazırlanmalıdır. Bu da çocukların merak ve araştırma duygularını geliştirici ve zihinsel yeteneklerini uyarıcı etkinliklerden biri olan “matematik etkinlikleri” ile mümkündür.
Okul öncesi dönemde verdiğimiz matematik eğitimi ile çocuk; miktar (az-çok), ezbere ritmik sayılar, toplama-çıkarma, kümeler, kesirler geometrik şekiller, uzunluk, ağırlık, zaman ile ilgili olarak matematiğin pek çok kavramını öğrenmeye başlar.
Maya Akademi olarak çocuklarımıza matematiği sevdiren oyunlar, şarkılar eşliğinde eğitim vererek matematiği onlar için keyifli bir hale getiriyoruz.
Bu atölyemizde aynı zamanda satranç ve zekâ oyunlarıyla çocuklarımızın zihinlerini ve hayal kurma güçlerini geliştiriyoruz.