Çocuklarla iletişim kurmanın, onların dünyasını paylaşmanın birçok yolu vardır. Oyun, bu yolların en doğal olanı, en sık kullanılanı ve en sağlıklı sonuç verenidir. Oyun her çocuğun gerçek yaşantısından daha çok benimsediği daha çok içinde yaşadığı ve mutlu olduğu bir dünyadır.
Oyun çocukların bedensel yeteneklerini geliştirirken kişiliğin olumlu yönde geliştirilmesini sağlar. Çocuk için oyun; eğlence, öğrenme ve gelişim kaynağıdır. Çünkü oyunun çocuğun üzerinde uyarıcı etkisi vardır ve bu uyarıcı gelişim alanlarını uyarır. Böylece çocuk farkında olmadan oynayarak tüm gelişimlerine katkı sağlar.
Oyun, yaşama sevincinin dışa vurulmasıdır.
Oyun, yaşamla birlikte var olan, gücünü, etkisini yaşamdan alan bir olgudur.
Çocukların en ciddi uğraşıdır.
En doğal öğrenme ortamıdır. Çünkü oyun, çocuğun duyduklarını, gördüklerini sınayıp denediği, öğrendiklerini pekiştirdiği bir deney alanıdır.
Çocuğun özgürlüğüdür. Oynayan çocuk kendi iç dünyasındadır, o dünyaya kendisi egemendir, kuralları kendisi koyar ve kendisi bozar.
Çocuk; Drama ve Tiyatro
Drama ve tiyatro çocukların hayal güçlerini ve yaratıcıklarını destekleyen, yaşantı yoluyla öğrenmelerini sağlayan bir yöntemdir. Bir eğitim yöntemi olarak drama ve tiyatroyu çocuklarımıza vermemizin amacı, onlarda doğuştan var olan yaratıcılığı geliştirmektir.
Drama ve tiyatro eğitimi alan çocuk bir duyguyu, düşünceyi ve olayı doğaçlama, rol oynama gibi teknikleri kullanarak sergilerken tüm gelişim alanları da olumlu yönde desteklenmiş oluyor.
Okul öncesi eğitim programımızda yer alan drama ve tiyatro etkinliği aracılığı ile çocukların çok yönlü gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Etkinliğe katılan çocuklarımız yaratıcı düşünmeyi öğrenirken aynı zamanda eleştirel düşünme, dinleme, iş birliği yapma ve pozitif bakış açısı ile bakmayı da öğrenirler.
Aynı zamanda bu atölyemizde sahne, kum havuzu, duyu bütünleme materyalleri ve hava şartları bahçe için uygun olmadığında kullanmak için spor minderlerimiz bulunuyor. Burada çocuklar serbest zaman etkinlikleri yaparken özgürce eğlenebiliyorlar.